Halálra vert egy kisbabát egy drogos férfi, mert idegesítette, hogy sír

gyerekbántalmazás, gyerekverés
Vágólapra másolva!
Úgy megverte élettársa gyerekét egy sarkadi férfi, hogy az belehalt a sérüléseibe. A gyereket és testvérét már korábban is rendszeresen ütötte, miután drogozott. A gyerekek anyja az egészről tudott, mégis otthagyta a gyerekeket a férfival.
Vágólapra másolva!

A korábban már többször büntetett férfi 2012-ben költözött össze élettársával. Az asszony – akinek öt gyereke volt – három gyerekét vitte magával, kettőt pedig az anyjánál hagyott. Ő is, és a férfi is rendszeresen használtak dizájnerdrogokat.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A gyerekek koszos ruhákban jártak, a tanuláshoz szükséges dolgokat sem vették meg nekik, alig gondozták őket. A férfi emellett a nő gyerekei közül kettőt rendszeresen vert, amiről az asszony tudott.

Ezt – vagyis, hogy a férfi rendszeresen veri két gyerekét –, egyik barátnőjének elmesélte, majd egy másik barátnőjéhez költözött a három gyerekkel öt napra. Később azonban kibékült élettársával, és annak ellenére visszaköltözött hozzá, hogy maradhatott volna a gyerekekkel a barátnőnél.

A férfi ezután is rendszeresen verte a gyerekeket. Egyik este, miután az asszony lefektette a gyerekeket, drogot vettek be, majd az asszony elment az egyik ismerőséhez.

Amíg távol volt – az akkor 9 hónapos legkisebb gyerek egy babakocsiban, míg a másik két kisgyerek az ágyban aludt – a férfi pedig a szomszéd szobában zenét hallgatott. Kis idő után azonban az egyik gyerek sírni kezdett, amin a férfi feldühödött. Előbb a babakocsit a benne lévő kisgyerekkel az ajtónak lökte, majd a kisbabát kivette a kocsiból, és legalább egyszer közepes, de inkább nagy erővel ököllel megütötte, vagy valamihez ütötte. A férfi az egyik ismerősének – aki az egészet látta – azt mondta, ha ezt bárkinek is elmondja, nagyon megveri.

Forrás: Dreamstime

A kisbaba nagyon rosszul lett a veréstől, ezért a férfi megrázta, kivitte a friss levegőre, és vízzel locsolta. Mivel azonban az állapota nem javult, az orvosi ügyeletre vitte, ahonnan a gyerek kórházba került, mint kiderült koponyasérülése volt, és még aznap meghalt.

A férfit mindezért a bíróság életfogytig tartó börtönre ítélte, legkorábban 25 év múlva szabadulhat.

Az asszonyt – mivel végig tudott arról, hogy élettársa a gyerekeket veri, ennek ellenére vele maradt, sőt vele hagyta a gyerekeket, amivel súlyosan megsértette nevelési kötelezettségeit –, a bíróság 2 év börtönre ítélte, amit azonban 4 évre felfüggesztettek.