Megválasztják a vak komondoros Balogh utódját

fülöpháza balogh józsef
Vágólapra másolva!
Új polgármestert választanak vasárnap Fülöpházán. Balogh József júniusban mondott le tisztségéről, az után, hogy élettársa megverése miatt a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 
Vágólapra másolva!

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Fülöpházán. A voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábban fideszes vezetője, a pártból való kizárása óta független Balogh József lemondott tisztségéről, miután júniusban jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Balogh József egykori független, még korábban fideszes polgármester Forrás: Fábián Tamás - Origo

A polgármesteri tisztségért hárman indulnak: Kalapos Mária, a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint Nagyné Balogh Csilla és Lesi Árpád Mihály, mindketten függetlenként. A választásra jogosult mintegy 760 helyi lakos reggel hattól este hétig egy helyen, a helyi művelődési házban szavazhat majd.

Az időközi választásig a polgármesteri feladatokat az általános helyettesítéssel megbízott alpolgármester, a független Csaplár Tibor Imre vette át.

A korábbi polgármester, Balogh József 2013 áprilisában ököllel többször arcon ütötte élettársát, akinek emiatt eltört az orr- és a járomcsontja. A Kecskeméti Törvényszék júniusban jogerősen tíz hónapi, két év próbaidőre felfüggesztett börtönre súlyosította az elsőfokú bíróság 420 ezer forint pénzbüntetést kiszabó ítéletét.