Felfüggesztett fogházat kaphat a gyilkos terrier gazdája

American Staffordshire Terrier Amerikai staffordshire terrier kutya állat
Amerikai staffordshire terrier kutya állat
Vágólapra másolva!
Szó szerint darabokra tépte idős áldozatát a felügyelet nélkül maradt staffordshire terrier – tulajdonosát gondatlansággal elkövetett emberöléssel vádolják.
Vágólapra másolva!

Szabadlábon maradhat az 50 éves férfi, akinek őrizet nélkül hagyott harci kutyája halálra marcangolt egy idős asszonyt az abaúji Monajon.

Utcai kutyaterror

A gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt gazda összesen öt kutyát, köztük három amerikai staffordshire terriert tartott – és annak ellenére sem gondoskodott az állatok elzárásáról, hogy azok rendszeresen kiszöktek az utcára, és

félelemben tartották a környéken lakókat.

Szétmarcangolta

A gyilkos támadás 2015. október 29-én történt: egyik terrier átjutott a foghíjas kerítésen, majd átosont a szomszédos veteményesbe, és megtámadta az ott éppen krumplit gyűjtő idős asszonyt.

A kutya tépte, marcangolta áldozatát, 20-25 sebet ejtett a nőn, melyek közül több magában is halálos lett volna.

A sértett még a mentők érkezése előtt meghalt – a orvosi szóhasználat szerint az „élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket" szenvedett, vagyis végtagjait is leszakíthatta a megvadult terrier.

Nem küldenék börtönbe

Az állatot a veteményes felé rohanó szomszédok riasztották el, ők értesítették a hatóságokat is.

Halálra marcangolta áldozatát a dühös harci kutya. A kép illusztráció Forrás: Photononstop/Photononstop/Adriano Bacchella

A kutyák büntetlen előéletű gazdájára kedden egytől öt évig terjedő, de végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést kért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.