Bútorgyár lángolt Herenden

Herend, 2016. szeptember 26. Tűzoltók oltanak egy kigyulladt, kétezer négyzetméteres bútorgyártó csarnokot Herenden 2016. szeptember 26-án. Az elsődleges felderítés szerint mindenki elhagyta az üzemet és senki sem sérült meg az eddig ismeretlen eredetű tűzben. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Kétezer négyzetméteren égett egy herendi bútorgyár, több emelet magas lángnyelvekkel küzdöttek a helyszínre riasztott tűzoltók – több óra alatt sikerült megfékezni a tűz terjedését.
Vágólapra másolva!

Teljes terjedelmében égett egy bútorgyár a Veszprém megyei Herenden, húszméteres lángok csaptak fel az egymás mellett álló csarnokokból.

A tűz becslések szerint 1800-2000 négyzetméteren pusztított, és nagyon gyorsan terjedt,

erejét táplálta, hogy a gyárban rengeteg a felhalmozott fa- és szivacsanyag. A reggeli órákban felcsapó lángokat kevéssel dél után sikerült megfékezni.

„Öt tűzoltórajt riasztottak a helyszínre, mintegy harminc munkatársunk próbálja akadályozni a tűz továbbterjedését” – mondta az Origónak Helt Ákos, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Már csak füstölnek a bútorgyár hangárjai, korábban húszméteres lángok csaptak fel a herendi telepen. A képre kattintva galéria nyílik a tűz elleni küzdelemről Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Mint megtudtuk, az épületből mindenkit kimenekítettek a tűz keletkezésekor, de az anyagi kár jelentős. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, a tűzvédelmi szakemberek fogják kivizsgálni.

Teljes terjedelmében égett a 2000 négyzetméteres herendi bútorgyár, az ismeretlen eredetű tűzben senki sem sérült meg Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Az oltást nehezítette, hogy több gyártócsarnok teteje beomlott, ezért a tűzoltók csak kívülről, létrás szerről locsolták a tűzfészket, a lángokat pedig nyolc habosított vízsugárral próbálták megfékezni. A tűzoltók többórás megfeszített munka után fojtották el a tüzet, és elérték, hogy ne is terjedhessen tovább.

A helyszínre érkezett egy mobil vegyvédelmi labor is, de eddigi adataik szerint nem került nagy mennyiségű káros anyag a levegőbe.