Csak néhol lehet zápor

napsütés Duna, margitszigeti hífő, alacsony vízállás, napsütés
Duna, margitszigeti hífő, alacsony vízállás, napsütés
Vágólapra másolva!
Igazi, őszi nap ígérkezik, sok napsütéssel, néhol gomolyfelhőkkel. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn többórás napsütésre számíthatunk, melyet fátyol-és gomolyfelhők zavarnak – írja a Köpönyeg.hu. Csak néhol lehet zápor. Délutánra mérséklődik a kezdetben még élénk északkeleti szél.

Marad a 20-21 fok körüli csúcsérték.

Kedden napos, fátyolfelhős, csendes őszi idő várható. Reggel 5 és 10 fok között, délután 22 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán a délelőtti órákban sok napsütés valószínű, majd délután megnövekszik a felhőzet. Néhol zápor is előfordul. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Kissé már erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön csökken a felhőzet, naposra fordul az idő. A délnyugatira forduló széllel melegebb levegő áramlik hazánk térségébe: 21-26 fok közötti, vénasszonyok nyara jellegű idő alakulhat ki.

Boldog névnapot

Szeptember 26. az év 270. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 96 nap van hátra.

Ma a Jusztinákat ünnepeljük.

A Jusztina a latin Justinus (magyarul Jusztin) női párja.

Megkötik a Szent Szövetséget

Bécsben 1814 szeptemberétől ülésezett az európai uralkodók kongresszusa, amely Napóleon elbai száműzetését követően ült össze a vitás területi és politikai kérdések rendezése érdekében. Napóleon Elbáról való visszatérése és száznapos uralma megzavarta a tanácskozást, majd 1815 júniusában be is fejeződött. A szövetségesek waterlooi győzelmének hatására, I. Sándor cár kezdeményezésére az orosz cár, az osztrák császár és a porosz király részvételével 1815. szeptember 26-án Bécsben

megkötötték a Szent Szövetséget, amelyhez azután az angol király kivételével minden európai uralkodó csatlakozott.

Célja volt az európai forradalmi mozgalmak együttes elnyomása és a bécsi kongresszuson létrehozott status quo fenntartása. Az 1820-30-as évek fordulóján a Szövetség hatalma már megingott, de erejét még az 1848-49-es forradalmak leverésében is érvényesíteni tudta.

Távkapcsoló

A TV2 A szultána után belekezd a Star Academy napi összefoglalóiba, miközben az RTL Klubon elindul A konyhafőnök új évadja, a Viasat3-on pedig A nagy fogás című krimisorozat. A Prime-on a Kódjátszma című filmet nézhetjük meg 21 órától, a LifeNetworkön elölről indul az Amiről a Vészhelyzetben sem beszélnek című sorozat.

Mozipremierek

  • Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
  • Toni Erdmann
  • Mélytengeri pokol
  • Kiéhezettek
  • Ernelláék Farkaséknál
  • Mérges Buddha