Felborult egy katonákat szállító terepjáró az M0-son

Felborult katonai terepjáró az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán Törökbálint közelében 2016. szeptember 24-én. A balesetben négy katona sérült meg.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
A sofőr egy ütközést akart elkerülni
Vágólapra másolva!
Felborult egy terepjáró szombat reggel az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán, Törökbálint közelében, a balesetben több katona megsérült - tájékoztatott a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.
Vágólapra másolva!

Csámpai Attila azt mondta, hogy az autóút 6. kilométerénél, az annahegyi pihenőnél történt balesetben a terepjáróban utazó négy katona közül egy súlyosan sérült, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba, három társa könnyebb sérüléseket szenvedett.

A sofőr egy ütközést akart elkerülni Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztálya azt közölte, hogy a balesetben egy MG-270 típusú katonai terepjáró borult fel, amikor annak sofőrje egy ütközést akart elkerülni. A járműben utazó négy katonát az MH Egészségügyi Központba szállították. Egy katona 8 napon túl gyógyuló, három katona pedig könnyű sérüléseket szenvedett - tették hozzá.

A baleset helyszínén még a délelőtti órákban is tartott a helyszínelés, amelyben a törökbálinti tűzoltók segédkeznek, a forgalom egy sávban halad.

Az Útinform közlése szerint a környéken torlódnak a járművek.