Vádat emeltek a fővárosban lövöldöző férfi ellen

Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és felfegyverkezve elkövetetett garázdasággal vádolja a Fővárosi Főügyészség azt a 25 éves férfit, aki két évvel ezelőtt Budapest belvárosában egy átalakított gázfegyverrel több embert is megtámadott.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi 2014 júliusában beszerzett egy gáz- és riasztófegyvernek minősülő forgótáras pisztolyt több lövedékkel együtt.

A lövőhatás fokozása érdekében később a fegyvert és a gumilövedékeket is átalakították.

2014. szeptember 18-án késő este a férfi részegen magához vette a fegyvert, megtöltötte az acélgolyóval bélelt gumilövedékekkel, és elindult otthonról. A Keleti pályaudvaron odalépett egy számára ismeretlen férfihoz, megszólította, majd megragadta a vállát, és elővette a nála lévő pisztolyt, amit ráfogott. Verekedni kezdtek, végül az áldozatnak sikerült elmenekülnie.

A fegyveres férfi továbbsétált a VII. kerületi Nefelejcs utcába, ahol szándékosan nekiütközött egy vele szemben sétáló férfi vállának. Amikor az hátranézett, a fegyveres odalépett hozzá, a pisztoly csövét pedig az arcához tartotta.

Amikor a férfi megpróbálta eltolni magától, a fegyveres meghúzta a ravaszt.

Áldozata eszméletlenül a földre zuhant, a fegyveres pedig továbbsétált.

A járókelők hívták a mentőket. A férfinek eltört az arccsontja, és olyan súlyosan megsérült, hogy Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleménye szerint csak a véletlenen múlt, hogy nem került életveszélybe. Az áldozat hallása is jelentősen romlott, amely maradandó fogyatékosságnak tekinthető.

A Nefelejcs utcai támadás után a fegyveres férfi nem állt le. Minden előzmény nélkül a józsefvárosi Baross téren lévő buszmegállóban szólított meg egy férfit és egy nőt, majd

a férfihoz lépett, és a mellkasához emelte a pisztolyt.

A pár gyorsan elhagyta a megállót, de a fegyveres követte őket, és kétszer a levegőbe lőtt.

A Fővárosi Főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolja. Ha elítélik, tizenegy évet is kaphat.