Lebukott egy győri autótolvaj-banda

Vádemelés a győri orgazdák ellen
Győri orgazdák ellen emeltek vádat
Vágólapra másolva!
Drága, lopott vagy lízingcsalással szerzett autókat találtak egy győri családi ház udvarán. Tizenegy férfit és egy nőt vádolnak orgazdasággal.
Vágólapra másolva!
Győri orgazdák ellen emeltek vádat Forrás: police.hu

2014. június 30-án valaki azzal hívta fel a rendőröket, hogy egy győri családi ház udvarában egy lopott Cadillac áll. Amikor a rendőrök átvizsgálták, megállapították, hogy a bejelentés igaz, az autó alvázszámát "erőszakos úton" megváltoztatták, eredeti azonosítója alapján akkor már keresték a budapesti rendőrök – írja a rendőrség honlapja.

Ellopták, vagy csalással szerezték az autókat Forrás: Police.hu

Három férfit azonnal kihallgattak gyanúsítottként, és lefoglaltak négy drága kocsit: egy Volkswagent, egy Volvót, egy Peugeot-t és egy BMW X5-t. A rendőrök megállapították, hogy az autók bűncselekményekből származtak, közülük több hazai és nemzetközi körözés alatt állt, lízingcsalás és lopás miatt.

Minden autó alvázszámát megváltoztatták Forrás: Police.hu

Rendőrségi információk szerint ezeket a bűnözők hamisított külföldi hatósági engedélyekkel helyezték forgalomba Magyarországon. Emellett az is kiderült, hogy az adásvételi szerződések is hamisak voltak. A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy az összes autó alvázszámát "erőszakos módszerekkel" változtatták meg.

A győri rendőrök négy középkorú, nyergesújfalusi férfit orgazdasággal és közokirat-hamisítással, valamint hamis magánokirat felhasználásával vádoltak meg, rajtuk kívül egy 40 éves győri lakost orgazdasággal, egy 33 éves abdai, egy 41 éves győri, egy 50 éves budapesti és egy 37 éves vépi férfit orgazdasággal és közokirat-hamisítással, egy 55 éves szombathelyit és egy 25 éves győrit közokirat-hamisítással, míg egy 42 éves abdai nő ellen hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoztak.