Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán észak felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de zápor csak elszórtan fordul elő. Az északkeleti szél délelőtt élénk lesz, majd délután átmenetileg mérséklődik a légmozgás.

Reggel 6 és 12, délután 15 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön reggel párás lesz a levegő, foltokban köd is képződik. Napközben csökken a ködfelhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északnyugati szél megerősödik. Reggelre 4 és 11 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután 16 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken a kezdeti többórás napsütést követően erősen megnövekszik a felhőzet, ám csak néhol alakulhat ki záporeső. Az északnyugati szél élénk lesz. A csúcshőmérséklet 19 fok körül alakul.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, délután számíthatunk több napsütésre. Reggel 11, délután 22 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Vasárnap fátyolfelhők szűrik a szeptember végi napsütést, csapadék nem várható. 20 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.

Boldog névnapot

Szeptember 21. az év 265. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 101 nap van hátra.

Ma a Mátékat ünnepeljük.

A Máté a héber Mattanaja név rövidített Mattai formájának görög alakjából származik, jelentése: Isten ajándéka.

Bemutatják Madách Imre: Az ember tragédiája című drámáját

1883. szeptember 21-én volt Madách Imre: Az ember tragédiája című drámájának ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik a Magyar Dráma Napját. Célja felhívni a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére és az írók ösztönzése újabb alkotások létrehozására.

Távkapcsoló

A szerda sok sorozatrajongónak a Szulejmán napja, miközben a TV2 a Lángoló Chicagóból ad új részt. A Viasat3-on Liam Neeson lánya lesz Elrabolva, a Duna TV-n a Szabadság - Különjárat című magyar tévéfilmet láthatjuk 21.45-től. A Comedy Central öt epizódot ad este az Agymenőkből, a Viasat6-on folytatódik a Teen Wolf - Farkasbőrben című horrorsorozat, az OzoneNetworkkel Dél-Koreába kirándulhatunk 21 órától.

Mozipremierek

  • Idegpálya
  • Casablanca
  • Kút
  • A hét mesterlövész
  • Gólyák
  • Határtalan szerelem