Balog: 2006 őszén megszüntették a jogállamot

Orbán évértékelő
Évértékelő beszédet mond Orbán Viktor kormányfő Budapesten, a Várkert Bazárban.
A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei a tizennyolcadik évértékelője.
2016.02.28.
Balog Zoltán,
Orbán évértékelő Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Várkert Bazárban. A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei a tizennyolcadik évértékelője. 2016.02.28.
Vágólapra másolva!
Elvesztegetett Balog Zoltán szerint az ország négy évet, amit megelőzhettek volna, ha Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd kiszivárgása utáni botrány hatására lemond, és még 2006-ban előrehozott választásokat tartottak volna.
Vágólapra másolva!

Ami 2006 őszén történt, jogállamban nem történhet, és nem is történt azóta, akkor valójában megszüntették a jogállamot - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén.

Balog Zoltán miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke Fotó: Szabó Gábor - Origo

A becsapott ország - 2006 címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen a miniszter - aki egyúttal az alapítvány kuratóriumi elnöke - kifejtette: megrázó visszagondolni a történtekre, és jó, hogy túl van az ország rajta, viszont emiatt elvesztett négy évet.

- vélekedett Balog Zoltán.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke, az alapítvány főigazgatója Fotó: Szabó Gábor - Origo

Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke, az alapítvány főigazgatója azt mondta: akkor az állam nem ismert el semmilyen jogállami korlátot, és