Kósa: Egyre több baloldali támogatja a referendumot

Kósa Lajos frakcióvezető Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ politikus SZEMÉLY TÁRGY
Budapest, 2016. augusztus 8. Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a külföldön élő és dolgozó magyarok kényszerbetelepítés elleni népszavazásával (kvótareferendum) kapcsolatban tartott ötpárti egyeztetés után az Országgyűlés Irodaházában 2016. augusztus 8-án. Az egyeztetést a Jobbik kezdeményezte, amelyen még a Fidesz és az LMP vett részt. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szerint egyre több baloldali mondja azt, hogy részt vesz és nemmel szavaz az október 2-ai kvótanépszavazáson, mert nem párt-, hanem nemzeti ügyről van szó.
Vágólapra másolva!

A politikus keddi budapesti sajtótájékoztatóján felidézte az MSZP XV. kerületi önkormányzati képviselője, Móricz Eszter minapi nyilatkozatát, amelyben a migránsok betelepítését ellenző politikus azt mondta: hívő keresztény nőként mást gondol a kvótanépszavazásról, mint az, aki nem veszi alapul, hogy a migránsok által képviselt dolgok ellentétesek a keresztényi magatartással.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az MSZP elnöksége azonban hétfőn "berendelte" őt, majd Móricz Eszter közleményt adott ki, miszerint félreérthetően fogalmazott, és kijelenti: nem vesz részt a népszavazáson - mondta a történtekről Kósa Lajos.

A frakcióvezető ezt úgy kommentálta: az MSZP képtelen maga mögött hagyni "a bolsevik hagyományokat", vagyis hogy "mindenkinek lehet a pártban különvéleménye: a börtönben meg az akasztófa előtt".