Sarlóval, díszkarddal és vascsővel fenyegettek meg egy kalocsai családot

rendőrségi sziréna rendőr autó kék lámpa
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek két férfi ellen, mert 2016. július 2-án egy korábbi verekedés miatt sarlóval, vascsővel és díszkarddal felfegyverkezve törtek be egy ház udvarára és azzal fenyegették meg a családot, hogy megölik őket.
Vágólapra másolva!
illusztráció dreamstime

A 27 éves férfi és 31 éves bátyja 2016. július 2-án délelőtt azzal indult el a házhoz, hogy bosszút álljon egy korábbi verekedés miatt. A fiatalabb férfi egy sarlóval és egy vascsővel, míg bátyja egy díszkarddal érkezett.

Már a házhoz közeledve azt kiabálták a bejárat előtt álló férfinek, hogy meg fogják ölni. Emiatt ő bemenekült a nagyanyja házának udvarára. A kiabálásra az asszony is kijött a házból és unokáját a "ház biztonságába menekítette", majd rázárta az ajtót - írják a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közelményében.

Ezután a felfegyverkezett férfiak az udvaron kiabáltak tovább és keresték a házba menekülő férfit. Az asszony megpróbálta elküldeni őket. A testvérpár el is indult, de búcsúzóul a házban rejtőző férfit és a testvérét is halálosan megfenyegették. Miután a nagymama becsapta mögöttük a kisajtót, a fiatalabb férfi visszafordult és megragadta az asszony haját.

Csak akkor engedte el, amikor a testvrée szólt neki, hogy jönnel a rendőrök. Végül még odaszólt a kislánynak, ha hívni merik a rendőröket, levágja a fejét.

Az unokáját védő asszonyt a történtek annyira felzaklatták, hogy összeesett és kórházba kellett vinni.

A jelenleg szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett magánlaksértéssel és zaklatással vádolja, a fiatalabb férfinek egy további zaklatás miatt is felelnie kell. Bűnösségük kérdésében a Kalocsai Járásbíróság dönt majd.