Ötmilliós csalással vádolják anyát és lányát

Vágólapra másolva!
Két zalaegerszegi nő csapott be egy idősebb férfit. Vádat emeltek ellenük.
Vágólapra másolva!

Egy idősebb zalai férfi 2014-ben társkereső hirdetést adott fel egy helyi lapban, melyre álnéven egy zalaegerszegi nő jelentkezett. Azt mondta, hogy egy óvodában dolgozik. Hamar közeli kapcsolatba kerültek. Ekkor a nő elérkezettnek látta az időt, hogy pénzt szerezzen tőle. Ebben 29 éves, németországban prostituáltként dolgozó lánya segített neki, persze őt sem a valódi nevén mutatta be.

A Zala megyei Főügyészség szerint azzal az indokkal csaltak ki a férfitől 1.840. 000 Ft-ot, hogy az asszony - egyébként nem is létező lakását - el akarják árverezni tartozás miatt. Miután a férfi megtakarított pénze elfogyott, még több banknál is felvetettek vele 480.000 Ft-ot.

Ezután a nő arra kérte, hogy a munkahelyére -az óvodába- is vásároljon hitelre különböző híradástechnikai eszközöket azzal, hogy majd az óvoda fogja fizetni a törlesztőrészleteket.
Így különböző áruházakban, más-más pénzintézet finanszírozásával laptopokat, táblagépeket, televíziókat, háztartási gépet és mobiltelefonokat vásárolt - összesen 1.525.215 Ft kárt okozott ezzel.

A férfi kára mindent egybevetve eléri az 5.000.000 Ft-ot..A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt a két nő ellen csalás miatt.