Feláldozták társukat a bátonyterenyei nők

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek azzal a négy nővel szemben, akik egy miskolci áruházból közel félmillió forint értékben loptak el ruhákat, úgy, hogy az egyik társukat szándékosan lebuktatták.
Vágólapra másolva!

Négy bátonyterenyei nő lépett az egyik miskolci áruház ruházati üzletébe 2015. július 28-án délután. Miközben több tucat ruháról leszedték az áruvédelmi eszközt, egyikük, egy 41 éves férjes asszony – előzetes egyeztetés alapján – a táskájában pár tízezer forint értékű ruhával próbált kilépni az üzlet bejáratán.

Ezekről szándékosan nem vették le az áruvédelmi eszközöket, hogy az üzlet „biztonsági kapuja” bejelezzen, a sziréna hangja pedig lefoglalja a biztonsági őrt és az eladókat. Így is történt. A másik három tolvaj: egy 45 éves, egy 36 éves és egy 25 éves nő, társukat „feláldozva” egyszerűen kisétált az üzletből a közel félmillió forintot érő ruhával.

A rendőrök 2015 szeptemberében azonosították az első bátonyterenyei asszonyt, majd sorra megtalálták és kihallgatták a többieket is, akiket lopással gyanúsítottak meg. A miskolci rendőrök 2016. augusztus 30-án fejezték be a nyomozást, vádat emeltek az asszonyok ellen.