Molnár Csaba szerint felesleges a kvótanépszavazás

Vágólapra másolva!
A pozsonyi uniós csúcs eredményei végleg feleslegessé tették a kötelező betelepítési kvótáról kiírt népszavazást – vélekedett Molnár Gyula, a DK európai parlamenti képviselője. A politikus szerint egyértelmű, hogy nem lesz kényszerbetelepítés, ezért értelmét vesztette a kampány.
Vágólapra másolva!

Végképp nincs miről népszavazni a pénteki találkozó után – írta közleményében Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció képviselője.

Az európai parlamenti politikus szerint az informális EU-csúcs résztvevői egyértelművé tették, hogy megerősítik a közös határvédelmet, és hogy a jövőben nem lesznek kötelező menekültbefogadási kvóták. Molnár Csaba szerint Orbán Viktor jól tudja, hogy végleg értelmét vesztette az általa kezdeményezett és forintmilliárdokat felemésztő, gyűlöletkeltő voksolás.

Angela Merkel német kancellár pénteken azt mondta menekültek befogadásáról szóló vitával kapcsolatban, „ha valamilyen elképzeléssel szemben túlságosan széles körű ellenállás mutatkozik, akkor más módokat kell keresni, hogy felül tudjanak kerekedni a nehézségeken”.

Önkéntességről beszélt a migrációs kérdés kapcsán Strausbourgban az Európa Bizottság elnöke is, de titkára szerint Brüsszel ettől még nem vonja vissza a menekültkvótát – és félreértették Jean-Claude Junckert azok, akik így értelmezték pénteki beszédét.