Kvótareferendum: nemmel szavazásra biztat három civil szervezet

Vágólapra másolva!
Az október 2-ai népszavazáson való részvételre és nemmel voksolásra biztatja a választókat a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Professzorok Batthyány Köre.
Vágólapra másolva!

Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke a három szervezet közös sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy két okból biztatják részvételre és nemmel szavazásra a választókat: egyrészt az emberek így tudják gyakorolni demokratikus jogaikat, másrészt

mára nyilvánvalóvá vált, hogy a migráció nem átmeneti probléma, hanem évtizedekre is meghatározhatja a jövőt.

Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke szerint egy „ránk zúdított áradatról” van szó. „Olyan körök szabadították ránk ezt az áramlatot, amelyeknek a szándéka nyilvánvalóan a hagyományosan keresztény társadalmak aláásása” - mondta.

Tordáné Petneházy Judit, Náray-Szabó Gábor és Osztie Zoltán Forrás: MTI/Mohai Balázs

Kitért arra is, hogy a szolidaritás keresztény erény, amely ma is aktuális, ezért a magyar kormány befogadja a törvényesen érkező, valódi menekülteket.

Tordáné Petneházy Judit, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület alelnöke elmondta, az egyesület célja, hogy megőrizze a magyar, a nemzeti és az európai kulturális értékeket. Arról beszélt, hogy a migránsok nehezen tudnak beilleszkedni, mert az európaitól nagyon eltérő kultúrából jönnek,

az európai jogok és értékek számukra nem ismertek.

Ezért meg kell védeni az évszázadok alatt kialakult európai értékeket, hogy ne vesszenek el, és ne alakuljanak ki párhuzamos társadalmak - jelentette ki.