Nem tudom kijelenteni, hogy nem lesz terrorveszély Magyarországon

Fidesz Migrációs fórum Németh Szilárd  Fidesz országgyűlési képviselő   „rezsicsökkentésért” felelős képviselő tart fórum Újpest  migrációs válság migráció
Németh Szilárd a Fidesz országgyűlési képviselője, a Fidesz „rezsicsökkentésért” felelős képviselője tart fórumot Újpesten a migrációs válságról. 2016.09.16.
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy újpesti fórumon a legerősebb demokratikus fegyvernek nevezte a népszavazást, amellyel meg lehet állítani az Európai Unió elhibázott menekültügyi politikáját és azt, hogy migránsokat telepítsenek Magyarországra. Wintermantel Zsolt újpesti polgármester szerint ilyen kérdésben nem lehet közömbösnek maradni.
Vágólapra másolva!

Az október 2-ai népszavazás fontosságáról tartott előadást Németh Szilárd csütörtök este az Újpesti Polgári Centrumban. A Fidesz alelnöke azt mondta, hogy tisztában van vele: az összegyűlt 150-200 fő mind a kormánypárti álláspont híve a bevándorlás kezelésének kérdésében, de a "tüzet csiholni” érkezett.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az újpesti migrációs fórumon Fotó: Polyák Attila - Origo

Arról beszélt, hogy a népszavazás „a legerősebb demokratikus fegyver”, amellyel véget lehet vetni az Európai Unió elhibázott bevándorláspolitikájának.

Minél többen megyünk el, annál nagyobb lesz a felhatalmazás – mondta Németh Szilárd.

Érvelésében először a tavalyi nemzeti konzultációt említette. A több mint egymillió válaszoló 94 százaléka egyetértett abban, hogy a bevándorlók helyett a magyar családokat és a gyerekvállalást támogassa a kormány, illetve hogy a munkaerőhiányt és a népesedési problémát ne a bevándorlókkal kezelje Európa. Ez adta meg a felhatalmazást a kormánynak arra, hogy a műszaki határzárat befejezze a déli határon – mondta a politikus.

De így is 170 ezer főt regisztráltunk. A határzár felhúzása előtt 391 ezer bevándorló lépett be Magyarországra, utána 760" – mondta Németh Szilárd. Arról is beszélt, hogy bár jó a határvédelem, nem dőlhet hátra az ország, mert a migrációs nyomás fokozódni fog.

Nincs közvetlen terrorveszély Magyarországon, de sajnos nem tudom kijelenteni, hogy nem is lesz – mondta a Fidesz alelnöke. Fotó: Polyák Attila - Origo

Erősen bírálta az Európai Unió vezetésének migránspolitikáját, amely többek között azt akarja elérni, hogy

a tagállamok kötelezően fogadjanak be menekülteket,

anélkül, hogy lenne felső korlátja annak, mennyi embert képes befogadni Európa. Ráadásul, amelyik tagország nem teljesíti a rá eső arányszám szerinti kötelességét, azt megbírságolnák. Németh Szilárd veszélyesnek nevezte a menekült családok egyesítésének tervét is, amely lényegesen megnövelné az Európába érkezők számát. Azt is mondta: a bevándorlás egyértelműen összefügg a terrorizmussal.

Németh Szilárd mindezek mögött

nem elsősorban tudatlanságot, hanem tudatos gazdasági előnyszerzést sejtetett a brüsszeli vezetők részéről.

Jean-Claude Junkert, az Európai Bizottság elnökét és a német szociáldemokrata Martin Schultzot, az Európai Parlament vezetőjét említette, illetve többször is utalt Soros György magyar származású amerikai üzletemberre. Egyetlen politikusportrét sem fogadott azonban nagyobb felhördülés a közönség soraiban, mint Gyurcsány Ferencét, aki Németh Szilárd szerint a Soros-féle gazdasági manipuláció embere, ahogy a Kétfarkú Kutya Párt is.

Németh Szilárd hangsúlyozta: ne feledjék a fideszesek a 2004-es népszavazást.

Egyrészt azt, hogy az ellenzék soraiban most is ugyanazok vannak, akik akkor a határon túli magyarok kettős állampolgársága ellen kampányoltak, és 23 millió román vendégmunkással riogattak. Másrészt azt, hogy annak a népszavazásnak is megvolt a következménye: hat év múlva olyan kormányt választottak meg a magyarok kétharmaddal, amelyiknek a programjában szerepelt a kettős állampolgárság – és most már 280 ezer magyar szavazhat a határon túlról.

A fideszes politikus kijelentette:

Ezért a magyar kormány álláspontja szerint Európán kívül – például Líbiában – kellene összegyűjteni a menekülteket befogadótáborokban, és ott elbírálni a menedékkérelmeket,

Európa határát pedig meg kellene erősíteni,

és a válság sújtotta területekre célzottan küldeni a segélyeket. Ha nincs közös megállapodás erről az unió 27 tagállamában, akkor a nemzeteknek külön-külön, vagy például a visegrádi négyeknek összefogva kell megoldást keresniük a migrációra.

Wintermantel Zsolt Fotó: Bielik István - Origo

Jelen volt a fórumon Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is. Ő azt mondta: "Minden újpestit arra kérek, menjen el, és szavazzon.

Nem üzenhetjük azt a gyerekeinknek, unokáinknak, hogy minket nem érdekel, mi lesz veletek, milyen világban fogtok élni, milyen kultúrában." Arról is beszélt, hogy számára, de az újpestiek számára is az a tét, hogy "Újpesten 30, 50, 100, de 300 év múlva is a mi utódaink éljenek, magyarul beszéljenek, és újpestinek mondják magukat". Azt is mondta, a gyerekeit is elviszi a szavazásra, mert az ő jövőjükről is döntenek október 2-án.