Szijjártó: Az embereknek elegük van Brüsszel ámokfutásából

Szijjártó Péter, 2:1
Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!
Az  EU vezetői veszélyes politikát folytatnak Szijjártó Péter szerint, ami a biztonságot is veszélyezteti. A külgazdasági és külügyminiszter úgy látja, a kontinensre beköltözött a terrorizmus, miközben a Nyugat-Európa "a naivitás állapotában van."
Vágólapra másolva!

Nyugat-Európa a naivitás állapotában van, folyton közös megoldást akar, miközben egy év alatt ezt nem sikerült elérni, Európába beköltözött a terrorizmus - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Hírlapnak.

Szíjjártó Péter külügyminiszter szerint a kontinensre beköltözött a terrorizmus Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szijjártó azt mondta, az unió jelenlegi vezetői veszélyes politikát folytatnak, ami a biztonságot is veszélyezteti. Szerinte

minden európai politika középpontjába a biztonság helyreállítását kell helyezni, mert a migránsáradat rendkívüli mértékben rontotta a közbiztonságot.

Hangsúlyozta: Európa legnagyobb értéke az egysége, de az uniós vezetők csak beszélnek az egységről, ha ők akarnak valamit, azt mindenkinek támogatnia kell, de ha más akar valamit, az már az egység megbontását jelenti.

Hozzátette: 28 tagállam között természetes, hogy van vita,

a probléma az, ha "megbélyegzik" azokat, akik máshogy gondolkodnak.

A Törökország és az EU közötti szerződéssel kapcsolatban azt mondta, nagyot hibázott Európa, mert elhitette Törökországgal, hogy vízummentességet kaphat a szerződés betartásáért cserébe.

A miniszter szerint reális az esély egy újabb migrációs hullámra, de az unió erre semennyire sincs felkészülve.