Vádat emeltek a kocsmában késelő börtönőr ellen

Vágólapra másolva!
Részeg veszekedés közben szúrt a szegedi, börtönőrként dolgozó férfi, áldozatát csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.
Vágólapra másolva!

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azt a férfit, aki még február 28-án késelt meg egy román állampolgárt egy szegedi kocsma előtt.

A helyi fegyházban börtönőrként dolgozó vádlott barátaival iszogatott, és éjfél körül haza indult, a bár ajtajában azonban találkozott sértettel.

Vita közben kattant a kés

Úgy tudjuk, mindketten ittasak voltak, és eddig ismeretlen okból összeszólalkoztak, sértegették egymást, a konfliktus pedig kezdett kiterjedni a börtönőr és a román férfi baráti társaságára is.

A vádlott egy ponton hirtelen előkapta zsebben tartott rugóskését, kipattintotta, és gyors mozdulattal kétszer hasba szúrta a sértettet.

A vérző férfi elrohant a helyszínről, szerencséjére barátai autóba ültették, és kórházba szállították, ahol életmentő műtéten esett át. A hasi szúrások miatt az ügyészség szerint

válságos állapotba került,

sebei három hét alatt gyógyultak be. A börtönőr bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni –ha elítélik, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.