Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken napközben eleinte csak fátyolfelhőzet húzódik hazánk térsége fölé, majd délutántól a gomolyfelhők is megnövekednek - írja a Köpönyeg.hu. Estétől DNy felől egyre többfelé fordul elő zápor, zivatar.

Megerősödik a délnyugati szél. 29 fok körüli maximumok lehetnek.

Szombaton markáns hidegfront érkezik, mely véget vet a nyárias időnek. A nap első felében több helyen számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Délután csökken a felhőzet, futó záporok lehetnek csak. Nagy területen erősödik meg az északnyugati szél. 19-26 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Vasárnap változóan felhős, szeles időre van kilátás. Északon szórványosan, délen elszórtan alakulnak ki záporok. 19-25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Boldog névnapot

Szeptember 16. az év 260. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 106 nap van hátra.

Ma az Editeket ünnepeljük.

Az Edit női név germán eredetű. Elemeinek jelentése: birtok, örökség, vagyon.

Távkapcsoló

Pénteken az RTL Klubon a Csúcsformában sorozatváltozata, a Duna TV-n pedig az Agatha Raisin című brit krimisorozat folytatódik, miközben a TV2-n Adam Sandler bolondozik az Apa ég!-ben. A Prime-on a 40 és annyi-t csíphetjük el, az OzoneNetwork Modern csodákat mutat, a Super TV2 a Jégkorszak 4-et adja, az RTL II-n pedig ma is belenézhetünk a Való Világ 8-ba.

Szombaton jönnek a nagy saját gyártású show-k, a TV2 a Star Academy élő adását, az RTL Klub a Kicsi Óriásokat küldi csatasorba. A Viasat6-on folytatódik a szuperhősös A holnap legendái, az HBO3-on elölről elkezdhetjük az idei év talán legjobb sorozatát, az Aznap éjjelt, az OzoneNetworkön pedig az Európa partjai madártávlatból jelentkezik az első résszel.

A vasárnap este a TV2-n a Sztárban sztáré, az RTL Klub a Thort, majd a The Expendables - A feláldozhatók harmadik részét küldi ellene. A Duna TV-n a Magyarország, szeretlek! után elindul az utóbbi idők legjobb politikai sorozata, a magyarul Kártyavár címet kapott House of Cards. A LifeNetworkkel ellátogathatunk az Esküvők szigetére, a Mozi+ A zöld urai című animációs filmmel várja a gyerekeket.

Mozipremierek

A Snowden-fájlok
Bridget Jones babát vár
Ütközés
Fantomfiú