Majtényi: nincs közöm Juhász Péter alapítványához

Juhász Péter beszél a "Szégyelld magad, Orbán" tüntetésen a Kossuth téren 2015 szeptember 13.
Juhász Péter beszél a "Szégyelld magad, Orbán" tüntetésen a Kossuth téren 2015 szeptember 13 - án. Élettársa nem bírt tovább a "rájuk nehezedő nyomást".
Vágólapra másolva!
Nincs köze Juhász Péter Igazmondó Alapítványához - mondta a TV2 Tények című hírműsorának Majtényi László egyetemi tanár, egykori adatvédelmi ombudsman. Majtényit azután keresték meg, hogy Juhász Péter Facebook-videójában megemlítette Majtényit, mint az alapítvány létrehozóját. A volt ombudsman azt mondta, ő csak az alapítvány létrehozásában vett részt 2015-ben, a kapcsolata ezután megszűnt az alapítvánnyal.
Vágólapra másolva!

Az Igazmondó Alapítvány Juhász szerint 8-15 millióból gazdálkodik. Miután múlt héten kiderült, hogy Juhász Péter sajtófigyeléssel segítette Portik Tamást és a Tényeknek nyilatkozva Portik volt rabtársa azt mondta, Portiknak havonta milliókba kerülhetett Juhász.

Majtényi László, az ORTT korábbi elnöke Forrás: MTI/Kovács Attila

A Tények megkérdezte Majtényit, hogy finanszírozhatta-e az alapítványon keresztül Portik Juhászt, de erre is azt a választ kapták, hogy az egykori ombudsmannak már nincs köze a alapítványhoz.