Bejelentették a Prima Primissima-díj 2016-os jelöltjeit

Prima Primissima sajtótájékoztató Csányi Sándor
Prima Primissima sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Bejelentették a Prima Primissima-díj 2016-os jelöltjeit. A díj tíz kategóriájának 30 jelöltje összesen 250 millió forintot kap - azaz a jelöltek fejenként 5 millió forinttal, a győztesek pedig 15 millióval lesznek gazdagabbak a magas erkölcsi elismerés mellett. 
Vágólapra másolva!

- mondta Dr. Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke a Pesti Vigadóban megrendezett sajtótájékoztatón.

Tizennegyedik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat Fotó: Hirling Bálint - Origo

Minden kategóriában három díjazott kap helyet, az alapítvány Kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, minden területről egyet.

2016. évi Prima díjazottak

Magyar irodalom
Ács Margit, író, műkritikus
Rónay László, irodalomtörténész, tanár
Vámos Miklós, író, műsorvezető

Magyar színház- és filmművészet
Andorai Péter, színművész
Kútvölgyi Erzsébet, színművésznő
Marton László, színházi rendező

Magyar képzőművészet
Benkő Imre, fotográfus, fotóripoter
Bukta Imre, képzőművész
Olasz Ferenc, fotográfus, filmrendező

A teljes listát itt nézheti meg, szeptember végétől pedig SMS-ben lehet szavazni a közönségdíjasról.

Ebben az évben is külön jelentősége van a harminc év alatti tehetségeket jutalmazó Junior Prima díjnak. A Junior Primák jutalma 2-2 millió forint.

Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke beszél az alapítvány sajtótájékoztatóján. Balról Tolnay Tibor kuratóriumi tag, Kozma Imre atya, kuratóriumi tag, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Honti Hanna, az alapítvány ügyvivője és Balogh Gabriella kuratóriumi tag Fotó: Hirling Bálint - Origo

Emellett idén is átadják a területi Prima díjakat, melyeket 19 megyében hárman nyerhetnek el. A díj célja a helyi közösségek erősítése és az értelmiségi eredmények elismerése. A díjazottak jutalma 1-1 millió forint.