Ezt gondolják politikusok a Juhász Péter-ügyről

Juhász Péter
Vágólapra másolva!
„Gazemberekkel kapcsolatot nem tartunk!" – ezt mondta Hiller István arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a Juhász Péter-ügyről. Mint megírtuk, kiderült, hogy az Együtt alelnöke leaglábbis közvetve kapcsolatban áll a 15 évre elítélt Portik Tamással. Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője azt szeretné, ha a lehető legalaposabban kivizsgálnák ezt, és az ehhez hasonló ügyeket. Varju László, a DK alelnöke bízik abban, hogy Juhásznak nem volt kapcsolata Portikkal. Bánki Erik, fideszes országgyűlési képviselő pedig azt mondta: ha bebizonyosodik, hogy Juhász kapcsolatban volt Portikkal, akkor kiírta magát a politikából.
Vágólapra másolva!

Azt gondolom, hogy ha egy bűnöző valamit állít, akkor azt kellő fenntartással kell kezelni, utána kell járni – ezt mondta Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője arról, hogy Juhász Péter kapcsolatban állat a 15 évre ítélt Portik Tamással. Hozzátette: abban az esetben, ha felmerül annak a gyanúja, hogy egy aktív politikus egy olyan emberrel tart kapcsolatot, akit gyilkosság miatt is elítéltek, és köztudomású, hogy az alvilág fejeként dolgozott, akkor az a minimum, hogy erre a legnagyobb határozottsággal válaszoljon Bánki Erik azt mondta: A vádak alól tisztáznia kell magát Juhász Péternek,

„Szeretnék tisztán látni, hogy volt-e, és milyen kapcsolata volt Juhász Péternek Portik Tamással" – mondta Mirkóczki Ádám, Jobbikos képviselő. Hozzátette: a Portik-ügyben volt már egy vizsgálóbizottság az előző ciklusban, persze akkor nem közvetlenül a mai hírek alapján vizsgálódtak, hanem a titkosszolgálatok és Portik Tamás lehetséges összefonódását. Úgy látja viszont, hogy ha a kormánypártok bizonyos esetben számukra politikailag „kellemes", vagy inkább előnyös információval találkoznak, akkor hitelesnek tartják Portikot, ha ugyanez a személy, vagyis Portik nem pozitív értelemben beszél egy jelenleg kormánypárti politikusról, akkor hiteltelen, hazudozó bűnözőnek tartják. Arra a kérdésre, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha a Juhász Péter elleni vádak bebizonyosodnak, Mirkóczki Ádám azt válaszolta:

és akár súlyos hivatali visszaélés, befolyással való üzérkedés, vagy korrupció miatt sok éves szabadságvesztésre is lehet számítani. A Jobbik nem zárkózik el semmilyen parlamenti vagy más vizsgálattól.

Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt választmányának elnöke azt mondta, csak a sajtóból ismeri az ügyet, és egyik szereplőjét sem ismeri személyesen. Hangsúlyozta: mindenkire ugyanaz a törvény vonatkozik – szükséges a tényfeltárás, hogy kiderüljön, valójában mi történt. Ha világossá válik, hogy volt kapcsolat Juhász és Portik között, és az milyen volt, akkor lehet politikai véleményt mondani.

– mondta Hiller István.

Remélem, hogy nem igazak a vádak – mondta az Origónak a liberális politikus, Fodor Gábor, független képviselő. Azt is mondta, hogy óvatos az üggyel kapcsolatban, mert szerinte Juhász Péterrel az elmúlt években történt már olyan, hogy próbálták indokolatlanul befeketíteni. Várja a tényeket, és

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő bízik a hatóságokban, hogy kiderül, mi az igazság a Juhász-Portik ügyben.

Varjú László független képviselő pedig is abban bízik, hogy semmilyen kapcsolata nem volt a Juhász Péternek Portik Tamással, ellenben törekszik arra, hogy minden esetben felhívja a figyelmet arra, ha ilyet tapasztal.