Tuzson: Állandósult az európai terrorveszély

2016. 07. 22., Erdély, Kerekasztal beszélgetés, Szabadegyetem, Tusnádfürdő, Tusványos Tuzson Bence Bakondi György
Vágólapra másolva!
A bevándorlás okozta terrorveszély elhárítása érdekében mindent meg kell tenni, az egyik legfontosabb eszköz az október 2-ai kvótanépszavazás – mondta Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. 
Vágólapra másolva!

Tuzson Bence arról beszélt, hogy az Egyesült Államokat 15 évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én ért támadással új korszak kezdődött a terrorizmus történetében. Az utóbbi időszakban azonban Európába is "beköltözött" a terror - folytatta -, az elmúlt egy évben több mint 300 ember halt meg terrorcselekmények miatt a kontinensen.

Ideköltözött a terror

Bár a bevándorlók többsége áldozat - áldozata saját kormányának, az Európai Unió hibás bevándorláspolitikájának és az embercsempészeknek -, "mégis a bevándorlással együtt a terror (...) ideköltözött hozzánk, az európai emberek közé" - mondta. Tuzson Bence szavai szerint Európában "a terrorveszély állandósult", "egyik pillanatról a másikra

kivégzőhellyé változhat a metró, a repülőtér,

a vonat, a templom, az áruház, a fesztivál vagy akár egy tengerparti sétány".

A kontinens sok térségében megszűnt a mindennapok biztonsága, félelem uralkodik, és ha nem teszünk valamit, ez a folyamat nem fog megállni - mondta, hozzátéve: Magyarország sem tartozik a teljesen veszélytelen területek közé.

Az okot kell megszüntetni

A terror okát kell megszüntetni - mondta -, mert addig nincs tökéletes biztonság. Ezért szükséges a bevándorlás megállítása, aminek az egyik legfontosabb eszköze a népszavazás, így "kérünk mindenkit, hogy

október 2-án mondjon nemet a kötelező betelepítésre" -

fejtette ki az államtitkár, aki a kormány már meghozott intézkedései közül megemlítette többek között a fizikai és a jogi határzárat, valamint a határ élőerős biztosítását.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón a kormány nevében részvétét fejezte ki és segítséget ígért a Duna-Rajna-Majna-csatornán történt hajóbalesetben meghalt magyarok hozzátartozóinak.