Románia felől próbáltak Magyarországra jutni a határsértők

Vágólapra másolva!
Húsz szíriai, iráni és iraki határsértőt, köztük hét gyereket fogtak el vasárnap hajnalban a román hatóságok a romániai Pécska (Pecica) és Németpereg (Peregu Mare) térségében, miközben a zöldhatáron keresztül próbáltak Magyarországra jutni - közölte a Mediafax hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A tornyai (Turnu) határrendőrég és az aradi csendőrség közös alakulata a magyar határtól húsz méternyire tartóztatta fel a csoportot. A vizsgálat során a határsértők azt állították, Nyugat-Európába akartak jutni. A határrendőrök tiltott határátlépési kísérlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást ellenük.

A Mediafax úgy tudja, hogy a csoport több tagját már korábban is elfogták, miközben megpróbálta illegálisan átlépni a határt. A határsértők közül többen menedéket kértek Romániában és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának temesvári vészhelyzeti tranzitközpontjában vannak elszállásolva.

A román hírügynökség szerint Románia teljes nyugati határszakaszának védelmét megerősítette az illegális migráció megfékezése érdekében. A határrendőrség nagyváradi regionális parancsnokságának egy múlt heti közleménye szerint a határrendőrök munkáját ezért az Arad, Temes és Bihar megyei csendőrség is segíti a Magyarországgal közös határszakaszon.