Internetes megfigyelésen dolgozhat Soros alapítványa

Vágólapra másolva!
A Nyílt Társadalomért Alapítvány egy olyan céggel kötött titkos megállapodást, amelynek fő profilja a közösségi oldalak felhasználói szokásainak megfigyelése és rendszerezése – írja a 888.hu
Vágólapra másolva!

Egy titkosított megállapodásról készült kivonat szerint internetes megfigyelésen dolgozhat a Soros György által alapított Open Society Foundation (Nyílt Társadalomért Alapítvány) – írja a 888.hu a kiszivárgott Soros-aktákra hivatkozva.

A portál szerint az alapítvány a Graphika nevű informatikai cégóriással kötött megállapodást. A globális marketing és értékesítés területén működő vállalat fő profilja, hogy megfigyeli és rendszerezi a közösségi médiában található felhasználói aktivitásokat, majd

ezekből az adatokból információs hálózatot hoznak létre a célzottabb elérés és befolyásolás érdekében.

A portál szerint azonban Soros György tevékenysége nem a marketinghez és az értékesítéshez kapcsolódik, hanem a politikai érdekérvényesítés és a befolyásolás köré épül.

Ezért meglepő, hogy egy ilyen céggel kötött egy termékpróbáról titkosított szerződést. A dokumentum szerint a cég fejlesztése nemcsak analizálja és letérképezi a begyűjtött adatokat, hanem mély betekintést nyújt a felhasználók közösségi médiában folytatott aktivitásába is.

Ez nemzetközi szintű jogi aggályokat is felvet,

jegyzi meg a 888.hu, mivel az ilyen jellegű elemzés politikai alkalmazása nem tartozik az átlátható érdekérvényesítés eszköztárába. Sőt, az adatokhoz való hozzájutás és azok felhasználása súlyos etikai és büntetőjogi kérdéseket vet fel az Open Society Foundation tevékenysége kapcsán.