Nem kell börtönbe mennie a férfinak, aki brutálisan meggyilkota a NAV-ellenőrt

a nav-ellenőr gyilkosának tárgyalása
Vágólapra másolva!
Kényszergyógykezelést rendelt el a bíróság annak a férfinak az ügyében, aki egy NAV-ellenőrt brutálisan meggyilkolt, egyet pedig súlyosan megsebesített. Az igazoltan paranoid, skizofrén vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és emberölési kísérlettel vádolják. Ítéletet ma 11-kor hoznak az ügyben.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt korábban az Origo megírta, a férfi brutálisan végzett a NAV ellenőrével, huszonkét késszúrással gyilkolta meg. A támadáshoz két kést használt, ezzel kaszabolta össze az egész testét.

Amikor az első gyilkossággal végzett, a NAV-ellenőr társának azt mondta, most megmossa a kezét, aztán ő következik. Neki végül úgy sikerült megmenekülnie, hogy a ház udvarára futott, ahol talált egy lécet, azzal hadonászott. Így is többször megszúrta, súlyos életveszélyes állapotban került kórházba. Két liter vért vesztett, csak egy életmentő műtéttel tudták megmenteni.

Forrás: Koncz Tamás - Origo

A NAV ellenőrei azért mentek ki hozzá, mert nem fizetett betegbiztosítást, így pedig egy műtét után félmillió forintos tartozása volt. A férfi az ellenőrökről azt hitte, hogy kémek, ő pedig egy zsoldos, akinek az a küldetése, hogy likvidálja őket.

A vádlott most az utolsó szó jogán, az arcán minden érzelem nélkül gyakorlatilag azt mondta, hogy megbánta, amit tett.

A férfit korábban életveszélyt okozó testi sértés miatt két évre ítélték, de nem kellett börtönbe mennie, a büntetést felfüggesztették.

Az ítélet ellen senki nem fellebbezett, így az jogerős.