Elismerte Juhász Péter, hogy Portiknak dolgozott

Szégyelld magad, Orbán" tüntetés, Juhász Péter,
Szégyelld magad, Orbán" tüntetés Juhász Péter szervezésében 2015 szeptember 13.
Vágólapra másolva!
Portik Tamás azzal dicsekedett a cellájában, hogy bábként mozgatja Juhász Pétert, az Együtt alelnökét – ezt nyilatkozta a Tényeknek Portik egykori rabtársa. Juhász Péter saját Facebook-oldalán azt állította, csak a bíróságon találkozott Portikkal, azt azonban elismerte, hogy sajtófigyelést készíttetett Portiknak, amit a titkárnőjén, F. Erikán keresztül juttatott el neki. 
Vágólapra másolva!

Portik egykori rabtársa, Menyhárt Attila nevét és arcát vállalva nyilatkozott a Tények Extrának. Azt mondta, azért, mert szeretne szabadulni egykori bűneitől.

Menyhártot önbíráskodásért és zsarolásért ítélték el, több mint két és fél évet volt börtönben. A Gyorskocsi utcai börtönben ő hordta ki az ételt a raboknak, így ismerte meg Portik Tamást. Menyhárt szerint Portik azért kereste a társaságát, mert egyedül volt a zárkában, és unatkozott. Azt mondta, beszélgetésüket sokszor az őrök is hallották, de nem foglalkoztak vele. Kapcsolatukat haverinak nevezte, Portik még a családjáról is mesélt neki. Büszkén, szinte dicsekedve mondta el Menyhártnak, hogy még a politikába is bele tud szólni, ő mozgatja a szálakat.

Az egykori rabtársnak Portik meg is nevezte Juhászt Pétert, az Együtt alelnökét, akiről azt mondta, a saját embere. „Én csibészek között nőttem fel. Ha valakire azt mondja, hogy az embere, akkor azt tudjuk, hogy az neki dolgozik” – mondta Menyhárt a Tények Extrában. Ez azt jelenti, hogy Portik határozza meg, mikor kiről mit mondjon, tette hozzá. Menyhárt azt mondta, Portik csak úgy beszélt Juhász Péterről, mint egy bábról, aki úgy táncol, ahogy Portik fütyül. Azt is tudta előre, hogy Juhász mikor, hol nyilatkozik.

Ahogy azt már megírtuk, a Pesti Srácok írta tegnap, hogy Portik Tamás a börtönből pénzel egy ellenzéki politikust. Az internetes portál is úgy tudta, hogy Portik szinte hencegett azzal, hogy a politikus az embere. A lap nem nevezte meg Juhász Pétert, de körülírta.

Juhász Péter a Facebook-oldalán egy videót tett közé, amiben azt állítja, csak a bíróságon találkozott Portikkal. Azt azonban elismerte, hogy Portik titkárnője azt kérte tőle, hogy készítsen sajtófigyelést Portiknak az internetről, mert „ehhez ő nem ért”. Juhász pedig ezt meg is tette (ez a rész a videó vége előtt 3.49-el kezdődik).

„Összeállítottunk neki egy paksamétát, amiből ő tud dolgozni, és be tudott számolni a beszélőkön Portik Tamásnak” – mondta Juhász, aki végül azzal fenyegetett mindenkit, aki átveszi a róla szóló állításokat, hogy beperli, „és multimilliomos leszek”.