Nem lett következménye a tömegverekedésnek - egyelőre

Vágólapra másolva!
Tömegverekedéssel tört ki Atkáron tavaly ősszel egy megyei III. osztályú meccsen. Játékosok estek egymásnak, de a verekedésbe a nézők is beszálltak.
Vágólapra másolva!

A helyei csapat a hevesi csapat ellen játszott, amikor a 70. percében - három nullás hazai vezetésnél - a vendégek egyik játékosa a félpályán hátulról felrúgta az ellenfél egyik játékosát. Ebből alakult ki a vita, ami annak ellenére sem csitult, hogy a bíró szabadrúgást ítélt, majd sárgalapot adott az egyik játékosnak.

Az indulatok elszabadultak a pályán, ahol mindkét csapat játékosai közepére tömörültek, és összeverekedtek. Lökdösődték egymást, többen a földre kerültek, sőt az egyik hevesi gyanúsított még hátba is rúgta ellenfelét. Ezután egy néző is berohant, és beszált a verekedésbe.

A történtek miatt a bíró lefújta a meccset, és hat játékosnak piros lapot adott. Őket a Megyei Szövetség később eltiltotta.

A verekedőket csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsították, az ügyészség azonban a vádemelés elhalasztásáról döntött, így akkor kell csak bíróság elé állniuk, ha az ügyészi intézkedés – húsz hónapos, illetve egyeseknél két éves - próbaideje alatt újabb olyan bűncselekményt követnek el.

Az ügyészség az eset összes körülményét mérlegelve úgy ítélte meg ugyanis, hogy ez az intézkedés biztosítja azt, hogy a magukról megfeledkezett játékosok illetve nézők a jövőben ne keveredjenek hasonló esetbe.