Bárki jelentkezhet ingyennyelvtanfolyamra

nyelvtanulás diák fejhallgató tanulás
Tanulásra a délután az ideális
Vágólapra másolva!
Ingyen nyelv- és informatikai oktatás indul a szakközépiskolákban. A képzésekre bárki jelentkezhet kortól függetlenül, a tanfolyamok végén OKJ-s vizsgát lehet majd tenni.
Vágólapra másolva!

Új, bárki számára elérhető, ingyen 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul szeptemberben, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd – mondta Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szeptember 7-én, szerdán a közmédia műsorában.

Mindenkinek ingyen

Odrobina László kiemelte: az egyéves képzésen, amelyre

bárki életkortól függetlenül jelentkezhet,

300 órában idegen nyelvet, 150 órában informatikát és egyéb ismereteket is oktatnak.

Az érdeklődők az állami fenntartású szakközépiskolákban jelentkezhetnek, országszerte mintegy 700 intézmény várja őket. A helyettes államtitkár elmondta:

idén 10 ezer jelentkezőre számítanak,

de remélik, hogy a következő években egyre többen vesznek majd részt a képzésen.

A résztvevők a képzés végén OKJ- vizsgát tehetnek a tanultakból, de ez nem kötelező, aki nem vizsgázik le, annak sem kell fizetnie semmit.

Főleg a cégvezetőket célozza

Odrobina László hangsúlyozta: a képzés elsősorban a kis- és középvállalkozókat (kkv) célozza meg, mert a kkv-szektor növekedési potenciáljának komoly gátja, hogy a vállalkozások vezetői idegennyelv- és informatikai tudással kevésbé rendelkeznek.