Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán többórás napsütés ígérkezik, de délnyugaton gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és itt egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A kezdetben még élénk ÉK-i szél délutánra mérséklődik.

25 és 30 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön ragyogóan napos időre van kilátás, csapadék nem várható - írja a Köpönyeg.hu. 27 és 32 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Pénteken a napsütés mellett délután gomolyfelhők képződnek, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Marad a nyárias meleg 29 fok körüli maximumokkal.

Szombaton és vasárnap is többórás napsütés valószínű, és csak néhol alakul ki zápor, zivatar. Marad a meleg, több helyen mutatnak majd a hőmérők 30 fokos csúcsértéket.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A csökkentéssel

a benzin átlagára 330-331 forintra, a gázolajé 332-333 forintra mérséklődik.

Az üzemanyagok ára legutóbb múlt szerdán változott, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 2 forinttal emelkedett, a gázolaj ára stagnált. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Boldog névnapot

Szeptember 7. az év 251. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 115 nap van hátra.

Ma a Reginákat ünnepeljük.

A Regina női név késő latin eredetű, jelentése királynő. A keresztény névadásban Máriára, a mennyek királynőjére utal. Olasz és román megfelelője azonos írásképű és jelentésű.

Mozipremierek

  • Kilenc élet
  • Mondd ki, hogy uborka!
  • Florence: A tökéletlen hang
  • Sully: Csoda a Hudson folyón