Elfogták a feleségét megfojtó migránst

Vágólapra másolva!
Egy Belgrádba tartó gyorsvonaton fogták el, a kelebiai határállomásnál szállították le a szerelvényről azt az afgán férfit, aki még augusztus 30-án Németországban megfojtotta a feleségét - tudta meg a hirado.hu.
Vágólapra másolva!

A gyilkosság Szászország tartományban, egy munkásszállón történt. A 32 éves afgán férfi veszekedett a feleségével, majd fojtogatni kezdte, amit csak akkor hagyott abba, amikor a nő holtan esett össze.

A gyilkosság után magához vette négy kiskorú gyerekét és elmenekült.

A férfi a gyerekekkel Ausztria felől érkezett Magyarországra és Belgrádba utaztak tovább. Kelebiánál a rendőrök igazoltatták és mivel nem volt náluk semmilyen papír, leszállították őket a vonatról.
A hirado.hu információi szerint a férfi személyazonosságának ellenőrzésére a Terrorelhárítási Központ felvette a kapcsolatot a Frontex Európai Határőrizeti Ügynökséggel, ahonnan jelezték, hogy a férfit már keresik a német rendőrök.
A Németországban kiadott elfogatóparancs alapján

a Fővárosi Törvényszék hétfőn elrendelte az afgán férfi átadási letartóztatását.

Póta Péter, a törvényszék szóvivője a hirado.hu-nak azt mondta, az afgán férfit a német rendőrség emberölés miatt gyanúsítottként akarja kihallgatni. Négy kiskorú gyermekét a fóti gyermekvárosban helyezték el.