A migrációról is tárgyal a Fidesz frakciója

Halász János; Kósa Lajos
Balatonfüred, 2016. szeptember 7. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülésének kezdete előtt Balatonfüreden 2016. szeptember 7-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A migráció és az októberi kvótareferendum, valamint családpolitikai kérdések lesznek napirenden a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő évadnyitó frakcióülésén, Balatonfüreden, ahol több kormánytag is előadást tart - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozás kezdete előtt.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével kezdődik a kihelyezett frakcióülés, a miniszterelnök a 2018-ig tartó parlamenti ciklus hátralévő részében szükséges teendőkről beszél majd. Másnap délelőtt a migrációról és a kvótareferendumról tárgyal a frakció. Meghallgatják Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert arról, hogy Magyarország mit tesz a migránsok származási országaiban lévő válsághelyzetek megoldása érdekében. Pintér Sándor belügyminiszter a határhelyzetről beszél majd. Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert egyebek mellett arról hallgatják meg, milyen Magyarország megítélése az európai politikában, Szájer József fideszes európai parlamenti képviselőt pedig arról, hogy az európai intézményekben milyen konkrét jogalkotási lépések történtek a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban. Emellett Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója tart előadást a migrációval kapcsolatos karitatív tevékenységekről.

- foglalta össze a Fidesz álláspontját bevándorlásügyben Kósa Lajos.

A tanácskozás többi részében családpolitikai kérdésekről lesz szó, előadást tart Varga Mihály nemzetgazdasági, Fazekas Sándor földművelésügyi és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

valamint olyan gazdaságpolitika, amely lehetővé teszi, hogy mindenki munkát kapjon, és hogy aki dolgozik, az boldoguljon - mondta a frakcióvezető. Ehhez szerinte reálbér-emelkedés, új munkahelyek létrehozása, gazdasági növekedés és stabil költségvetés kell.

A frakcióülés közelében tüntetett az Együtt, de a rendőrök kérték, hogy máshova, arrébb menjenek. De végül ott tartottak tájékoztatót.

A Fidesz frakcióülésének zárónapján, pénteken tanácskoznak a Fidesz szakpolitikai kabinetjei és a kormánypárt elnöksége is.