Vége a budapesti Hungária körút lezárásának

Vágólapra másolva!
Egy XII. kerületi általános iskolához, illetve egy XIV. kerületi társasházhoz is riasztották a tűzszerészeket szerda délután. Zuglóban aknagránátot találtak. A Hungária körút lezárását délután 5 után feloldották. Kiderült, ugyanakkor hogy a a XII. kerületben nem robbanótest került elő.
Vágólapra másolva!

Zuglóban egy százhúsz milliméteres aknavető gránátot találtak a Hungária körúton, amelyet emiatt teljes szélességében lezártak egy szakaszon szerda délután.

Lezárták a Hungária egy részét

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének tájékoztatása szerint

ki kellett üríteni a Hungária körút 163/A, 163/B és 165/A lépcsőházat, valamint három ikerházat,

ez mintegy negyven-negyvenöt lakást érint. A Hungária körutat nagyjából kétszáz méter hosszan teljesen lezárták a Városliget közelében.

A BKK azt írta, hogy az Ajtósi Dürer sor és az Erzsébet királyné útja között zárták le a Hungária körutat.

Az 1-es villamos helyett Zugló vasútállomás és a Lehel utca / Róbert Károly körút között pótlóbuszt állítottak forgalomba.

Eltávolították a gyújtószerkezetet

A tűzszerészek és a BKK tájékoztatása szerint a Hungária körút lezárását délután 5 után feloldották, eltávolították a gránát gyújtószerkezetét. Az 1-es villamos újra teljes vonalán jár.

A Cinege úton nem bomba volt

Nem robbanótestet találtak Budapest XII. kerületében, egy Cinege úti általános iskola közelében szerda délután - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint egy közterületen lévő gyanús tárgy miatt riasztották a helyszínre a tűzszerészeket, akik azonban megállapították, hogy az nem robbanótest.