1956-ról indult vetélkedő fiataloknak

Vágólapra másolva!
Az 56 kérdés '56-ról – Nagy Diák '56-os Teszt című vetélkedő első, online fordulójába október 23-ig lehet bekapcsolódni. A szervezők szándéka szerint az egyedileg fejlesztett kvíz feladványaival a 14-24 éves korosztály tesztelheti történelmi, irodalmi, sport- és sajtótörténeti ismereteit az emlékév alkalmából. A három legeredményesebb játékos tabletet nyer.
Vágólapra másolva!

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a középiskolás és főiskolás, egyetemista korosztálynak indít szórakoztató, ismeretterjesztő vetélkedősorozatot a DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület.

Az első forduló az interneten zajlik a 56kerdes.hu honlapon. A résztvevő fiatalok különböző nehézségű történelmi, irodalmi, kulturális, sport- és sajtótörténeti kérdéseket kapnak egy feleletválasztós teszten, és minden válaszra fél perc áll a rendelkezésükre. A teszt végén a honlapon és e-mailben is megkapják a jó megoldást. Az első fordulójából a legrövidebb idő alatt a legjobb eredményt elérő 560 diák jut tovább.

A továbbjutó fiatalok október 30-án az 1956-os események egyik kiemelt helyszínén, a BME Központi épületének nagyelőadójában, a Műegyetem rakparton közönség előtt, élő, interaktív középdöntőben mérik össze a tudásukat. Az oktatásban is használt Kahoot-játékhoz hasonlóan az 560 diák az okostelefonjával csatlakozik a központi szerverhez, így a kérdéseket és a versenyzők válaszait, pontszámait a nézők kivetítőn követhetik.

A középdöntőből az 56 legeredményesebb és leggyorsabb jut tovább a döntőbe, amelyet a közönség ugyancsak a kivetítőn követhet nyomon a helyszínen. Az 56 kérdés '56-ról – Nagy Diák '56-os Teszt című vetélkedősorozat végén három győztest hirdetnek, akik egy-egy értékes tabletet vihetnek haza.

A szervezők azt remélik, hogy a Nagy Diák IQ-teszthez hasonlóan ez a kvíz is több ezer fiatalt mozgat meg országszerte. A programot az 1956-os Emlékbizottság támogatja.