Gyerekeire is bérgyilkost küldött a soproni vállalkozó

Vágólapra másolva!
Bérgyilkos segítségével akarta rendezni anyagi problémáit egy soproni férfi, volt feleségét és két gyerekét is feláldozta volna, hogy pénzhez jusson.
Vágólapra másolva!

Ismerősét bízta meg rablógyilkosságok elkövetésével egy 43 éves soproni vállalkozó, aki gyerekei élete árán is kimentette volna cégét a csődből – állítja vádiratában a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Perrel vagy erővel

A férfi 2014-ben vált el feleségétől, két gyereküket az anyánál helyezte el a bíróság. A vállalkozó helyzetét nehezítette, hogy cége eladósodott, 50 milliós tartozást halmozott fel.

Helyzetét a volt feleség ellen indított 64 milliós vagyonjogi perrel próbálta rendezni,

a per kétséges kimenetele miatt azonban inkább illegális utat választott.

Rablógyilkosság, megrendelésre

Egy alkalmi ismerősét 2015 őszén azzal bízta meg, hogy rabolja ki az asszonyt, és szerezze meg a pénzt.

A vádlott eleinte pár ezer forintos támogatást, élelmiszercsomagokat, a benzinköltség rendezését ajánlotta megbízási díjként, de ahogy anyagi helyzete fokozatosan romlott, végzetes lépésre szánta el magát:

1,5 millió forintot kínált az ismerős férfinak, hogy szúrja le volt feleségét.

Gyerekeit sem sajnálta

A vállalkozó részletes információkkal is segítette a megbízottat: vázolta az asszony lakásának beosztását, megjelölte a térfigyelő kamera és a keresett összeg helyét – és átadta a garázs távirányítóját is, a könnyebb bejutáshoz.

A vádlott ekkor már gyerekeit is feláldozta volna,

ismerősének azt az utasítást adta, hogy ha a támadás időpontjában otthon lesznek, végezzen velük is.

A gyilkosságoktól érthető okból vonakodó férfit később arra biztatta, ha ő nem vállalja a kivégzéseket, ajánljon maga helyett valakit, akinek nincsenek fenntartásai.

Öt évet kaphat

Az ismerős azonban a célponthoz, a volt feleséghez fordult, aki értesítette a rendőrséget. A vállalkozó ellen emberölés előkészülete miatt emelt vádat a megyei főügyészség – ha elítélik, a vádlott öt év szabadságvesztésre is számíthat.