A hét elején ősz, a közepén nyár lesz

ősz nő szél időjárás esőkabát kabát haj
Woman with windswept hair, Sudurland, Iceland
Vágólapra másolva!
A jövő hét első napjaiban esős, szeles és az évszakhoz képest hűvös idő várható, de a hét második felében visszatér a nyár.
Vágólapra másolva!

Borús idővel, sok esővel kezdődik a hét, majd ismét visszatér a napsütéses, nyárias idő 30 Celsius-fok körüli maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hiába lesz csapadék, ennyi eső azért nem várható sehol sem Fotó: Bonyhádi Zoltán / Nyugat.hu

Hétfőre a sok eső veszélye miatt Somogy és Zala megyére másodfokú, Baranya, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Délelőtt a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, délután elsősorban a Dunától keletre várható tartós eső.

Hétfő délután a Dunántúlon záporokra, zivatarra is számítani lehet.

Emellett többfelé megerősödik a szél is. A minimum-hőmérséklet 13-18 fok között valószínű, míg a maximum 17-22 fok között várható.

A hét közepétől ugyan visszatér a nyár, de ennyire azért talán már nem Forrás: MTI/Varga György

Kedd hajnalban a Tiszántúlon lehet helyenként eső, zápor, napközben pedig főként nyugaton és a középső országrészben fordulhat elő csapadék. A Nyugat-Dunántúlon olykor megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban többnyire 10-16, északkeleten 8-10 fok is lehet. Napközben a Dunántúlon 18-23, másutt 23-26 fokig melegszik a levegő.

Szerdától visszatér a nyár

Szerdán már nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 13-18 fok között valószínű, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken napos, csapadékmentes idő várható.

A keleti, északkeleti szél napközben időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet többnyire 12-17 fok között alakul, napközben csütörtökön és pénteken is 27-31 fokig melegszik majd a levegő. Szombaton is sok napsütés várható, csapadék nélkül. Vasárnap a sok napsütés mellett helyenként már lehet záporeső.