Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Itt-ott gomolyfelhők lehetnek

Pénteken a sok napsütés mellett gomoly-, és fátyolfelhők lesznek az égen. Elvétve alakulhat csak ki gyenge zápor. Az északnyugati szél néha megélénkül. Reggel 7 és 15, délután 26 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton többórás napsütésre számíthatunk, napközbeni felhősödéssel. Esetleg északon, északnyugaton fordul elő kisebb zápor. Mérsékelt lesz a légmozgás. Nem lesz lényeges változás a hőmérsékletben: 29 fok körüli értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

Vasárnap reggel csökken, délután aztán ismét megnövekszik a felhőzet. A köztes időszakban sok napsütésre, estétől nyugaton már záporokra, zivatarokra van kilátás. 27 és 32 fok közötti nyárias meleg lesz.

Boldog névnapot

Szeptember 2. az év 246. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 120 nap van hátra.

Ma a Rebekákat ünnepeljük.

A Rebeka héber eredetű női név, a jelentése bizonytalan, a legvalószínűbb értelmezése szerint üsző, de más megfejtések szerint jól táplált illetve megkötöző, megigéző.

Távkapcsoló

Pénteken a horrorrajongókat a Mozi+ és a Film+ is várja, előbbi az Abraham Lincoln, a vámpírvadászt, majd a 28 héttel későbbet adja, utóbbi a Pokolva taszítva és az Ördögűzés Emily Rose kedvéért című filmeket küldi képernyőre. A LifeNetwork Hihetetlen szerelmi történetekről mesél egy 21 órakor kezdődő dokumentumfilmben, az RTL Klub a Csúcsformában újabb részével, a TV2 a Sorsügynökséggel indítja a hétvégét.

Szombaton jön a Star Academy újabb élő adása 18.50-től a TV2-n, majd Quentin Tarantino westernjét, a Django elszabadult adja a csatorna, ezek ellen az RTL Klub a Másnaposok 2-t állítja csatasorba. A Duna TV Fiatal zenészek eurovíziós versenyét adja 20 órától élőben Kölnből, az OzoneNetworkkel Ausztráliában kalandozhatunk a Felfedezőatlaszban, az HBO3-on pedig a Trónok harca hatodik évadjába kezdhetünk bele, ha eddig ez kimaradt volna.

Vasárnap a Cinemax2-n 22.20-tól elcsíphetjük a Vérző olajt, amelyet nemrég a huszonegyedik század harmadik legjobb filmjeként listázott a BBC. Az AMC a szintén remek Isten városát adja, az RTL Klub a Lecsóval és a Szupercellával, a TV2 pedig A függetlenség napjával és A Bourne hagyatékkal szórakoztat. A Duna TV-n jön a Magyarország, szeretlek!, a LifeNetworkön egy újabb rész a 101 dolog, amit emberből szedtek ki című sorozatból.

Mozipremierek

A művészet templomai: BOSCH - A gyönyörök kertje
Jonas Kaufmann: Egy est Puccinivel
Mestergyilkos: Feltámadás
A remény receptje
Szexkemping