Eljárást indítottak a buszsofőrre támadó férfi ellen

Késsel fenyegették a buszsofőrt - police.hu
Ismeretlen elkövetők 2016. április 12-én 12 óra 16 perckor a Budapest XXII., Ispilág utcától a Kosztolányi Dezső tér irányába közlekedő 214-es autóbuszon
Késsel fenyegették a buszsofőrt - police.hu
Vágólapra másolva!
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelnie a 95-ös busz sofőrére rátámadó férfinak. A szakszervezet biztonságosabb munkakörülményeket követel a budapesti sofőröknek.
Vágólapra másolva!

A BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint a 95-ös busz vezetője, akit szerdán vertek meg, súlyosan megsérült. A BRFK ezzel szemben azt írta, hogy a sofőr nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök a 22 éves támadót a helyszínen elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárást indítottak ellene.

A szakszervezet szerint az dühítette fel a férfit és társait, hogy a buszvezető rájuk szólt, vegyenek jegyet. Ekkor kezdték el ütni a sofőrt egy kitört karfával.

A történtek miatt azonnali átszervezést követel, és nyomásgyakorlásként a munkabeszüntetést sem zárta ki közleményében a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége. Az érdekképviselet szerint előre látható volt, hogy ilyen atrocitás történhet. Épp ezért már februárban kezdeményezték, hogy azokon a buszokon, ahol nincs az utastértől fizikailag elválasztott vezetőfülke, ott azonnal építsék meg, pótolják.

Ezen a felvételen például késsel fenyegette meg egy utas a buszsofőrt police.hu

Áprilisra a munkáltató ütemtervet ígért a megvalósításra – állítja a szakszervezet. Az érintett vonalon a BKK nyár elején rendelte meg az első ajtós felszállást és a jegyellenőrzést, emellett a cég rendeli meg azt is, hogy az adott vonalon milyen típusú busz járjon.

Az érdekképviselet azonnali áttervezést követel, és azt, hogy

az ilyen járműveken szüntessék be a jegyellenőrzést mindaddig, amíg az ahhoz szükséges feltételeket nem alakítják ki.

Az érdekképviselet a változtatás érdekében bármilyen eszköz, akár a munkabeszüntetés bevetését is megfontolja – zárul a közlemény.