Helyesbített a bahreini minisztérium

Orbán Ráhel
Ezt a fotót közölte a bahreini hatóság a látogatásról
Vágólapra másolva!
Udvariassági látogatásnak nevezte a bahreini minisztérium a miniszterelnök lányának látogatását. Egy, a bahreini Olaj- és Gázügyi Hatóság oldalára felkerült beszámolóban korábban azt állították, Orbán Ráhel hivatalos tárgyalásokat folytatott a közel-keleti országban. Ezt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke és a kormányfő lánya is cáfolta.
Vágólapra másolva!

Orbán Ráhel azt mondta, magánúton voltak tavaly szeptemberben 17-e és 20-a között Bahreinben és az útiköltséget is ők fizették ki. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság.

Az első beszámolóban ugyanis az állt, hogy a magyar miniszterelnök lánya hivatalos úton, energetikai, gáz- és olajügyletekről tárgyalt a bahreini miniszterrel. Arról is írtak ebben, hogy Orbán Viktor feleségének hitték és többször is így hivatkoztak rá, miközben a fotókon is látszik, hogy a férjével, Tiborcz Istvánnal együtt ültek az asztalnál.

Ezt a fotót közölte a bahreini hatóság a látogatásról Forrás: noga.gov.bh

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azonnal cáfolta, hogy Orbán Ráhel állami ügyben utazott volna közel-keleti országba. Most pedig a bahreini minisztérium is helyesbített.

Közleményükben az áll, mindössze udvariassági látogatás volt. Azt írták, a miniszterelnök lányát elkísérte Magyarország tiszteletbeli bahreini konzulja, Garamvölgyi Balázs is és annyi történt, hogy üdvözölték őket és rövid áttekintést adtak nekik az ország gazdasági helyzetéről.