Őt gyanúsítja a rendőrség a nyíregyházi házaspár lelövésével

Nyíregyháza, 2016. augusztus 31. Rendőrök helyszínelnek Nyíregyházán 2016. augusztus 31-én a Friss utcában, egy családi háznál, ahol egy ismeretlen férfi rálőtt egy házaspárra. A 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. MTI Fotó: Taipusz Attila
Vágólapra másolva!
Egy román állampolgárságú férfit gyanúsít a rendőrség a szerda délután Nyíregyházán történt lövöldözéssel összefüggésben – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 54 éves román állampolgár, Dan Stamatiu adott le lövéseket a Friss utcai családi házban lakó házaspárra.

A 40 éves asszony az őt ért lövés következtében a helyszínen meghalt, férjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A feltételezett elkövető egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú, Dacia típusú személygépkocsival menekült el a helyszínről. A férfiről fényképfelvételt is közölt a rendőrség:

Az 54 éves Dan Stamatiut keresik Forrás: police.hu

A megyei rendőr-főkapitányság azt kéri a lakosságtól, hogy aki a fotón látható személy jelenlegi tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 42/524-600-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az MTI úgy tudja, az életveszélyesen meglőtt 49 éves férfit megműtötték a nyíregyházi kórházban, állapotáról hivatalos közlést azonban nem adott ki a gyógyintézmény.

Rendőrök helyszínelnek a nyíregyházi Friss utcában, egy családi háznál, ahol egy ismeretlen férfi rálőtt egy házaspárra. A 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba Forrás: MTI/Taipusz Attila