Mexikóból csempészte Budapestre a kokaint

Vágólapra másolva!
2009-ben követték el a bűncselekményt, a vádlott ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Tavaly szeptemberben fogták el a budapesti repülőtéren.
Vágólapra másolva!

Az akkor már tíz éve Mexikóban élő férfi 2009-ben felajánlott egy ottani ismerősének egy Budapestre szóló repülőjegyet, amit ő el is fogadott.

A vádlott betett a gyanútlan férfi bőröndjébe egy sárkányt ábrázoló dísztárgyat, amelynek belsejében korábban több mint 1,2 kilogramm kokaint rejtett el.

A vádlott kérésére a vétlen mexikói férfi Magyarországra érve a repülőtéren átadta a dísztárgyat egy magyarnak, ám elfogták őket. A vádlott ellen 2010-ben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Tavaly szeptemberben fogták el a repülőtéren, amikor hazalátogatott, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A 38 éves férfi ellen a Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat,

ennek büntetési tétele öttől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott magyar társával szemben már korábban vádat emeltek, a bíróság a férfit jogerősen hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte.