A BM szerint nem kell méltatlansági eljárás Gyenes Levente ellen

Gyenes Levente
Vágólapra másolva!
A jogerősen elítélt Gyenes Leventét a vasárnapi időközin több mint 77 százalékos arányban választották újra gyömrői polgármesterré.
Vágólapra másolva!

A Belügyminisztérium szerint az időközi választással új tisztség keletkezett, amit méltatlanságra hivatkozással nem lehet megszüntetni. Ezt írta Bekényi József, a BM önkormányzati és módszertani főosztályának vezetője Varga Ernő jegyzőnek.

Újraválasztották a jogerősen elítélt Gyenes Leventét Gyömrőn

Forrás: Gyenes Levente Facebook oldala

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy Gyömrő jegyzője az áprilisban felfüggesztett börtönre ítélt, majd májusban lemondott, vasárnap pedig több mint 77 százalékos arányban újra polgármesterré választott Gyenes Levente ügyében tett fel kérdéseket a tárcának.

Bekényi József szerint Gyenes méltatlanná nyilvánításának egyik alapfeltétele nem teljesül, nevezetesen az, hogy a jogerős ítélet

Amennyiben a volt polgármestert újraválasztják, nem kell méltatlansági eljárást indítani – írta a főosztályvezető, aki szakmailag nem tartja megalapozottnak a Pest Megyei Kormányhivatal álláspontját, hogy

a méltatlanságot megalapozó ítélet hatálya ciklusokon átívelő,

és annak alapján többször is megszüntethető lenne a polgármesteri tisztség. A kormányhivatal fenntartja álláspontját, hogy Gyenes Levente méltatlan a posztjára.