Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Jó hírünk van, ma nem nem esik

Szerdán ragyogóan napos, tiszta időre számíthatunk. Eső nem lesz. Kellemes, nyár végi idő lesz 24-29 fokos maximumokkal.

Csütörtökön, szeptember első napján szikrázó napsütés, száraz idő várható. A friss reggelt meleg nappal követi: 26-31 fok ígérkezik.

Pénteken sok napsütés és kevés gomolyfelhő valószínű, melyből csapadék nem fordul elő. Marad a nyárias meleg.

Szombaton és vasárnap meleg, júliust idéző időre van kilátás. A sok napsütés mellett ugyan megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadékra kicsi az esély. Több helyen lehet 30 fok körüli hőség.

Boldog névnapot

Augusztus 31. az év 244. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 122 nap van hátra.

Ma Erikákat ünneplünk.

Az Erika női név az Erik férfinév női párja. Gyakran tévesen azonosítják az erika (hanga) növénynévvel. Japánban is használatos női keresztnévként az Erika, de nem az európaiak által került oda, hanem ott is ugyanúgy „őshonos".

Távkapcsoló

A TV2-n Bujtor Istvánra emlékezhetünk A Pogány Madonnával, az RTL Klub a Szulejmánból ad újabb részt, a Viasat6-on a harmadik, negyedik epizóddal folytatódik A holnap legendái. Az OzoneNetworkön 22 órakor indul a Bringatúra Brazíliában, az RTL II-n új adással jelentkezik a ValóVilág 8 és kísérőműsora, a BeleValóVilág 8, a Cinemaxon pedig Liam Neeson botorkál Sírok között.

Mozipremierek

  • A művészet templomai: BOSCH - A gyönyörök kertje
  • Jonas Kaufmann: Egy est Puccinivel
  • Mestergyilkos: Feltámadás
  • A remény receptje
  • Szexkemping