Kósa: A demokráciát erősíti a népszavazás

A kormány és a parlamenti pártok egyeztetése az alaptörvény módosításáról
Kósa Lajos
Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője szerint az októberi kvótareferendum a parlamenti demokráciát erősíti. Kósa Lajos a Magyar Hírlapnak adott, pénteken megjelent interjúban arról is beszélt, hogy szerinte az egész európai politikai vezetői gárdát elsöpörheti a megengedő bevándorláspolitika.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus a népszavazás kapcsán hangsúlyozta, Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, ahol az emberek elmondhatják véleményüket a bevándorlásról. „A magukat demokratáknak tartó brüsszeli vezetőknek láthatóan fáj a demokrácia, az, hogy reményeink szerint a többség elutasítja a migránspolitikájukat” – fogalmazott.

Kósa Lajos Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hozzátette: a kormány és a Fidesz szerint is változtatni kell az unió rossz működésén, és aki ezt az álláspontot képviseli, az az igazi uniópárti.

Kósa Lajos az elmúlt napok németországi híradásairól azt mondta, a hetvenes-nyolcvanas évek Szovjetuniójában viselkedhetett így a politika vezérelte nyilvánosság, mint ahogyan most Németországban tapasztalható. Kontroll alatt tartva a médiát, megpróbálták bagatellizálni vagy elferdíteni a bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket – fejtette ki.