Két nap alatt háromszor rabolták ki idős szomszédjukat

Vágólapra másolva!
A család először csak betört az áldozathoz, később lefogták, harmadik alkalommal meg is verték a 70 éves férfit.
Vágólapra másolva!

Egy család és ismeretségi köre járt vissza fosztogatni a Kőbányán élő idős szomszédjukhoz, akihez 2015. július 27. és 29. között háromszor is betörtek.

Fokozatosan törtek be

A 44 éves nő, 16 éves lánya és annak 21 éves barátja első alkalommal betörték az ablakot, így jutottak be az áldozathoz, mikor azonban látták, hogy otthon van, elhagyták a helyszínt.

Órákkal később a lány és partnere azonban visszatért – arcukat ezúttal eltakarták, gondolván, így majd nem ismerik fel őket.

Ismét bemásztak az ablakon, és míg a fiatal férfi lefogta és egy galériára vezette a rémült, ellenállni nem merő sértettet, barátnője karórát, aranygyűrűt és készpénzt zsákmányolt a lakásból.

Késsel, bottal támadtak

Július 29-én a betörőcsapat harmadszorra is visszatért. Ekkor az anya újra elkísérte a lányt, illetve velük tartott egy 17 éves kamasz fiú is. A többszörösen kirabolt férfi egy botot lengetve várta őket, de a lány kicsavarta kezéből a dorongot, és

fejbe vágta vele a házigazdát, úgy, hogy annak homloka vérezni kezdett.

Ezután kést szorítottak az áldozat nyakához, hogy megfélemlítsék, és pofozták, amíg végül bevallotta, hol tartja maradék készpénzét.

Börtön vár rájuk

A pénzen kívül a rablók ezúttal mobiltelefont, zsebórát és egyéb értékeket is zsákmányoltak, majd elmenekültek a helyszínről.

Az ügyben az I. és a XII. kerületi ügyészség elfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat – a négy vádlott esetében végrehajtandó börtönbüntetést kérnek, a 16 és 17 éves résztvevőket pedig fiatalkorúak börtönébe küldenék.