Az autósok egy részének ma jó napja lesz

tankolás benzin üzemanyag olaj autó
Szerdától 2 forinttal emelkedik a benzin ára, a gázolajé nem változik.
Vágólapra másolva!
Marad a hőség, záporok és zivatarok továbbra is előfordulhatnak. A Mol 2 forinttal csökkenti a benzin árát, a gázolajé nem változik. Ma ünneplik névnapjukat a Liliánák és az Olgák. Budapesten a Szabadság híd lezárva, csak gyalog és kerékpárral lehet használni. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Július 27-én, szerdán marad a fülledt, gomolyfelhős időjárás. Délelőtt még inkább csak a Dunántúlon, délután már keleten is többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. Marad a 30 fok körüli hőség, írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Vasárnap tetőzhet a hőség

Csütörtökön a napsütést továbbra is gyakran zavarják gomolyfelhők. Szórványosan alakul ki nyári csapadék. Élénk északnyugati légmozgás valószínű. 30-31 fok körüli értékeket mérhetünk délután.
Pénteken a nyugati tájakon már naposabb, szárazabb idő ígérkezik, de keleten még elszórtan várható zápor, zivatar. Marad a tikkasztó meleg.
Szombat délelőtt sok napsütésre van kilátás, de délután magasra törnek a gomolyfelhők, és elszórtan újra előfordulnak zivatarok. Szinte országos hőség lesz 29–34 fokos maximumokkal.
Vasárnap a jelenlegi számítások szerint tetőzik a hőség 30–35 fokos értékekkel. Délelőtt csak elszórtan, délutántól egyre többfelé lehet zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is lehet.
A folytatásban átmeneti felfrissülés valószínű, de augusztus 5-étől újabb hőhullám jöhet.

Olcsóbb lesz a benzin

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik. A csökkentéssel

a benzin átlagára 328-329 forintra mérséklődik, a gázolaj ára 332-333 forint marad.

Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Még mindig szabad a Szabadság híd

Budapesten a BKK tájékoztatása szerint a dél-budai vágányfelújítás miatt továbbra is csak gyalog és kerékpárral lehet felmenni a Szabadság hídra.

Kerülni a Petőfi híd vagy az Erzsébet híd felé lehet.

Megváltozott a forgalmi rend a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton, a Budafoki úton, a Csíky utcában, illetve a Rákóczi úton az Astoriánál is. A 41-es, a 47-es, a 48-as, a 49-es és az 56-os villamos nem közlekedik. Rövidített útvonalon viszi az utasokat a 17-es, a 19-es és az 56A villamos. A felújítás idején sűrűbben közlekedik az M4-es metró.

Boldog névnapot!

Július 27-én ünneplik névnapjukat a Liliánák és az Olgák, továbbá minden Ajtony, Árvácska, Aurél, Bennó, Bertold, Beten, Celesztin, Celesztina, Gajána, Györe, György, Györk, Györke, Hugó, Kamilla, Keresztély, Keresztes, Konstantin, Krisztián, Lilian, Lilianna, Lilibella, Lilien, Liliom, Lucilla, Natali, Natália, Natasa, Noella, Pantaleon, Pentele, Rolf, Rudolf.

Magyarországon járt a Queen

A krónikák számos fontos történelmi eseményt jegyeznek július 27-re:

  • 1657-ben I. Lipót német-római császárt magyar királlyá koronázták,
  • 1794-ben Franciaországban a Nemzeti Konvent végrehajtotta a thermidori fordulatot, véget vetett a jakobinus diktatúrának, Robespierre-t letartóztatták és halálra ítélték,
  • 1955-ben a szovjet csapatok kivonultak Ausztriából,
  • 1986-ban a budapesti Népstadionban adott koncertet a Queen együttes.

Számos híresség született július 27-én:

  • 1824-ben ifj. Alexandre Dumas francia író,
  • 1848-ban Eötvös Loránd fizikus, miniszter,
  • 1966-ban Deutsch Tamás jogász, politikus.