Fiatal szakemberek tervezték újra a Népligetet

Vágólapra másolva!
Fiatal szakemberek egy nyár elején lezárult nyolchetes műhelymunka keretében tervet készítettek a Népliget megújítására, olvasható a Magyar Idők hétfői számában.
Vágólapra másolva!

A napilap beszámolója szerint a ReCity Magazin által szervezett műhely a Nemzeti Tehetség Program keretében, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg. A résztvevők között volt építész, tájépítész, szociológus, természetvédelmi mérnök és környezeti kommunikáció szakos fiatal is. A program keretében lakossági fórumot is tartottak, és az ott elhangzott ötletek is belekerültek a tervbe.

A kidolgozott fejlesztési koncepció alapján a Népliget védett történeti kert volta és rendkívüli fajgazdagsága, valamint a lakossági fórumon elhangzott igények miatt a parkban a meglévők mellett csak néhány új kiszolgáló épületet – például öltözőt, értékmegőrzőt, illemhelyet – alakítanának ki, olvasható a cikkben. A parkban különböző korosztályokat vonzó „gócpontokat” – sportolási, pihenési, szórakozási, oktatási, kulturális helyszíneket – hoznának létre.

Az elkészült koncepciót és javaslatcsomagot a szervezők eljuttatták a fővárosi önkormányzat és a kőbányai önkormányzat illetékes osztályaihoz, valamint civil szervezetekhez, írták.