Hazahozzák a müncheni terror magyar halottját

münchen lövöldözés
MUNICH, GERMANY - JULY 22: Special forces walk across a sidewalk near mall were a shooting took place in Munich, Germany on July 22, 2016. Several people have been killed on Friday after an unknown number of assailants opened fire in a shopping mall in the southern German city of Munich. Sebastian Widmann / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Magyarországon temetik el azt a 15 éves fiút, aki a pénteki müncheni lövöldözés magyar áldozata, a családja már kiutazott Németországba. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, hogy az elmúlt hetek, hónapok eseményei alapján Európában a biztonság már a múlté.
Vágólapra másolva!

Egy magyar állampolgár, egy 2001-ben született fiú is az áldozatok között volt,

a 15 éves fiú tíz éve Münchenben élt, és ott is járt iskolába

– közölt részleteket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a pénteki müncheni lövöldözés magyar áldozatáról.

A magányos gyilkos kilenc emberrel és magával is végzett pénteken Münchenben Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Sebastian Widmann

Közölte: a család egy része Magyarországon él, ők szombaton már megérkeztek a német nagyvárosba, és

a családtagok közül néhányan részt vettek a holttest azonosításában is.

A család akarata szerint a fiút Magyarországon temetik el – tette hozzá.

A biztonság már a múlté

Az elmúlt hetek, hónapok eseményei világosan mutatják, hogy az európai életforma védelemre szorul – mondta az eset kapcsán a miniszter. Kifejtette:

Szijjártó Péter szerint nemcsak Európát, az európai embereket, hanem az európai életformát is meg kell védeni, ezért minden európai politikának most a biztonságra kell fókuszálnia. Úgy ítélte meg, "mérföldkőhöz érkeztünk", mivel ez volt az első alkalom, hogy magyar is meghalt.

Szijjártó Péter szerint a biztonság már a múlté Forrás: MTI/Mohai Balázs

A politikus a kormány nevében részvétét fejezte ki az érintett családnak, és közölte: minden szükséges segítséget biztosítanak nekik.