Kovács Zoltán: a baloldal bevándorlókat hozna, a kormány biztonságot

Kovács Zoltán, cafeteria
Budapest, 2016. február 23. Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart az Európai Bíróságnak a magyar cafeteria-ügyben hozott döntéséről az Igazságügyi Minisztériumban 2016. február 23-án. A magyar kormány továbbra is elszánt az Erzsébet-program megtartásában, ugyanakkor tudomásul veszi és tiszteletben tartja az Európai Bíróság magyar cafeteria-rendszerről szóló döntését. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A baloldal Brüsszellel együtt bevándorláspárti, míg a kormány a biztonság helyreállítását tűzte ki célul - ezt válaszolta Kovács Zoltán az Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét bíráló ellenzéki reagálásokra. Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető pedig azt mondta: Brüsszelben általában "a semmit masszírozzák."
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő szerint a baloldal bevándorlókat hozna, a kormány a biztonságot állítaná helyre. Kovács Zoltán ezt Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédére reagáló ellenzéki nyilatkozatokra válaszul mondta.

Kovács Zoltán kormányszóvivő az ellenzéki bírálatokra reagált Forrás: MTI/Marjai János

Kiemelte, újra és újra megnyilvánul a különbség a miniszterelnök és a baloldali ellenzék felfogása között: a baloldal és Brüsszel bevándorlókat hozna Magyarországra, míg

a kormány Magyarország és az unió érdekét szem előtt tartva a biztonság helyreállítását tűzte ki célul.

Minden, amit a kormány tesz, mond és javasol egyetlen dolgot céloz, egy megújuló politikát, amely Európa és az ország érdekeit védi - tette hozzá.

Kósa: Brüsszel a semmit masszírozza

A Fidesz frakcióvezetője is reagált a kormányfő beszédére. Kósa Lajos szerint Orbán beszéde azt támasztotta alá, hogy egyike azon kevés európai politikusoknak, akinek érvényes álláspontja és programja van Európával kapcsolatban, és ezt félreérthetetlenül meg is fogalmazza.

Kósa szerint a miniszterelnök elutasítja azokat a megszokásokat és trendeket, amelyek

megbénítják a gondolkodást és valami álságos trendi, politikai korrektség alapján érthetetlenné teszik azokat a problémákat és megoldásukat, amelyek mindannyiunkat feszítenek.

Szerinte így lehet erről a kérdésről beszélni és vitatkozni, nem úgy, hogy a semmit masszírozzák, ahogy Brüsszelben szokás.

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető is egyetértett Orbán Viktorral Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Világos, hogy ez az értelmezés, ami a Brexit utáni európai biztonsági kérdésekkel összefügg, előremutató, és nem levegőbe beszélés. A V4-ek közös dandárjának felállítása pedig ennek "kis előcsatornája" - jegyezte meg.

Kósa Lajos felhívta a figyelmet arra:

Orbán Viktor beszédét nem lehet úgy értelmezni, hogy bárki az unió politikai végét szeretné - sőt szeretné megújítani.

Mint mondta, azt látja, hogy az a terrorhullám, ami elönti Európát "eltagadhatatlanul" összefügg a migrációval, a tömeges bevándorlással, hogy milliók ellenőrizetlenül áramlanak Európába ismeretlen szándékkal. Nem csak nem tudnak kapcsolódni az európai országok értékrendjéhez, szokásaihoz, törvényeihez, de nem is akarnak - mondta Kósa Lajos.